Wilde bloemen, fonkelende lichten, tipi's onder de sterren, zwevende jurken, handgemaakte details en nog veel, veel meer. Mooie boho styling is hier om te blijven en we kunnen zien waarom! Als dat het soort dag is waar je van droomt, lees dan onze gids om te ontdekken hoe je de look kunt krijgen.

Waarom we houden van een bohohuwelijk ...

Een bohohuwelijk combineert een zacht romantisch gevoel met een informele, natuurlijke schoonheid. Het is ook veelzijdig, kan goedkoop en perfect zijn voor koppels die een ontspannen dag willen, geïnspireerd door de natuur en het buitenleven. Het is simpel, alles kan, ook met DIY gevulde looks, met eindeloze mogelijkheden om het je eigen te maken. Bovendien kan een boho-bruiloft super budgetvriendelijk zijn, omdat het niet gaat om perfectie of dure glitter en glamour. Het gaat over de natuur, zelfexpressie en eigenzinnige persoonlijke accenten uit het hart.

Voor de bruid zijn er veel stijlopties. Boho-jurken zien er net zo goed uit bij een bruiloft op het strand als bij een meer vintage-affaire. Omarm het thema met een zachte mooie jurk die zwevend en gemakkelijk te dragen is. Bloemkronen, vlechten en delicate haarstokken passen perfect bij deze look. En als je geen fan bent van hakken, zien platte sandalen of zelfs blote voeten er ook dromerig uit!

Vind de perfecte locatie

Ontspannen, natuurlijk en niet-traditioneel zijn de sleutelwoorden als het gaat om uw locatie. Denk aan rustieke schuren, een buitenceremonie in een bos of een ontspannen strandhuwelijk. Een eigenzinnig en informeel landhuis past misschien ook. Je zou zelfs kunnen overwegen om je eigen boho-bruiloftsfeest te gooien, compleet met foodtrucks, tipi's en glamping! Als je denkt aan een bestemmingshuwelijk, dan zou een Frans kasteel of een met bougainvilles bedekte Ibiza-villa er ook geweldig uitzien. Voor meer tips over het vinden van de perfecte locatie, kan onze trouwlocatiegids helpen.

Vind de perfecte locatie voor een bohohuwelijk

Briefpapier dat de toon zet

Het eerste wat uw gasten zien is hun uitnodiging, dus ze moeten de toon zetten voor de dag. Mooie flora en fauna, prachtige vintage accenten of een ingetogen,chic ontwerp zijn voldoende. Misschien wilt u de formulering ook informeel houden om de ontspannen aard van de komende dag weer te geven. Voor meer inspiratie over bruiloftsartikelen kan onze WED2B-pagina voor bruiloftsleveranciers helpen.

Bruiloft briefpapier perfect voor een boho bruiloft

Een totaal dromerige jurk ...

Vergeet meer omslachtige, traditionele jurken of iets te plakkerig of beperkend. Als boho-bruid wil je geen zware lagen stof of strakke corsetry. Kies vloeiende materialen zoals kant of tule en een ontwerp dat zowel mooi als comfortabel is. Boho-ontwerpen zijn ook perfect voor bestemmingshuwelijken omdat u zich de hele dag koel en stijlvol zult voelen. Klik hier voor meer mooie boho-jurkideeën.

Een volledig droom trouwjurk voor een Boho bruiloft

Natural hair and makeup

Natuurlijke make-up is de beste look voor een boho-bruid. Een vleugje lipgloss, geweldige basisdekking, wat roze tinten voor je wangen en je bent klaar! Als het op haar aankomt, is moeiteloos en zorgeloos waar je naar streeft, kappers kunnen helpen deze look tot in de perfectie te creëren. Houd je haar los, vlecht sommige secties of, voor degenen die je afro kunnen laten stralen. Dan volstaat alleen een eenvoudig haartoebehoren, zoals een bloemkroon of een vintage haarclip. Je kunt zelfs linten in je sloten weven of een kralenhoofdband proberen.

Natuurlijk haar en maak een bohohuwelijk goed

Bruidsmeisjes

Als het gaat om het combineren van je besties, houden we van de mix-match match-look. En net als bij je jurk, is een zwevend en licht ontwerp de sleutel. Dit is ook een look waar je bruidsmeisjes dol op zullen zijn, omdat je ze vrijelijk hun kledingkeuze kunt laten kiezen. Een selectie van verschillende jurken in complementaire kleuren ziet er echt fantastisch uit en betekent dat elk bruidsmeisje een ontwerp en kleur kan kiezen die perfect bij hen passen. Kijk voor meer bruidsmeisjesinspiratie klik hier om ons enorme assortiment kleuren en stijlen te bekijken.

Mooie bruidsmeisjes voor een bohohuwelijk

De boho-bruidegom

En vergeet niet, het gaat niet allemaal over ons, dames! Veel bruidegoms houden van deze look omdat ze het beperkende ochtendpak, stropdas en pochet kunnen afdoen. Ontspannen chino's en een wit shirt zien er geweldig uit op een bohohuwelijk. Als alternatief, als je bruidegom wel bij het maatwerk wil blijven, denk dan aan interessante patronen en stoffen, of misschien gewoon een vest. Tweed is momenteel helemaal in de mode en is perfect voor een boho-look. En maak je geen zorgen over de bijpassende broek en jas, deze stijl ziet er geweldig uit als je het door elkaar haalt!

Boho bruiloft bruidegom klaar voor een boho bruiloft

Breng me op tijd naar de kerk ...

De ontspannen boho-stijl betekent echt dat je dingen op je eigen manier kunt doen. Dus als u op uw laarzen wilt springen en per tractor wilt arriveren, dan kan dat! Dek je ‘koets’ uit met een paar mooie bloemen en je bent klaar om te vertrekken. Een vintage bus, VW camper of witte VW Beetle zijn ook perfect voor deze look.

Breng je op tijd naar de kerk voor je bohohuwelijk

Wilde en grillige bloemen

Het boho-thema draait helemaal om de natuur, dus je bloemen zijn erg belangrijk voor het creëren van de look. Houd uw boeket los en ongestructureerd, misschien met kleurrijke wilde bloemen en kruiden. Omarm ook de wildheid met de bloemen van je bruidsmeisjes en speel met textuur en kleur. Veel groen helpt ook om de kosten laag te houden en geeft je die 'gewoon uit een weiland' look. Een bloemkroon is het ultieme boho-haartoebehoren, dus waarom geen wilde bloemen in je haar? Voor de receptie ziet een mix van verschillende potten en flessen gevuld met los geplaatste bloemen er mooi uit en kost veel minder dan meer traditionele displays. Voeg vervolgens voor een laatste magische aanraking een paar bloemenslingers toe voor een budgetvriendelijke wow-factor!

Wilde en capricieuze bloemen voor een bohohuwelijk

Maak het persoonlijk

Boheemse bruiloften gaan allemaal over een ontspannen, zelfgemaakte stijl die noch te gepolijst noch perfect is. Je hoeft zeker niets zelf te maken om een ​​bohohuwelijk te hebben, maar als je een doe-het-zelfbruid bent die wat persoonlijke accenten wil toevoegen, dan is dit het thema voor jou! Vraag vrienden en familie om hulp bij het verzamelen van potten voor bloemdisplays, het maken of schrijven van plaatskaarten. Teruggewonnen hout, theelichtjes en vintage serviesgoed kunnen ook textuur en interesse aan tafels toevoegen. Als je avontuurlijk bent, kun je zelfs je eigen bloemen kweken!

Maak het persoonlijk met een trouwfotograaf op je boho-bruiloft

Tijd om te eten!

Denk eraan ook aan je eten te denken. Als je het idee van een meer traditioneel driegangen huwelijksdiner niet leuk vindt, heb je een schat aan andere opties met dit thema. Een varkensgebraad, een afternoon tea of ​​een foodtruck met houtgestookte pizza's zorgen ervoor dat gasten blij en goed gevoed blijven. Voor je cake is een van de gemakkelijkste manieren om de boho-look te krijgen met verse bloemen. Een eenvoudige cake met wit ijs of een ‘naked’ taart ziet er prachtig uit versierd met delicate achterblijvende bloemen en een beetje groen. Je kunt ook een paar mooie eetbare bloemen opnemen.

Tijd om cake te eten op je boho-bruiloft

Doe het op jouw manier...

Hoe je je bohohuwelijk ook stijlt, vergeet niet om het op jouw manier te doen! Deze stijl van trouwen is super populair omdat het echtparen echt de vrijheid geeft om precies te hebben wat ze willen. Je kunt breken met de traditie en een dag hebben die volledig individueel is en helemaal om jou draait. Als je bijvoorbeeld geen taartsnijceremonie wilt, heb je er geen. Als het idee van een eerste dans je koud laat, sla het dan over! Laat je gasten gewoon het dagplan weten en nodig ze uit om net zo opgewekt te zijn als jij door de formalwear thuis te laten.

Doe het op jouw boho-bruiloft

Boho bruiloft dream team...

Fotograaf: Westlake photography

Locatie: Huntsmill farm

Bloemist: Eden wedding design

Make up Aritst: Charlee Hulbert makeup artist

Haar: Hair design by Lisa

Taart: Hinkley wedding cakes

Vervoer: Mctrigg Campers

Briefpapier: Make me digital

 

Wil je meer ideeën? Klik hier voor meer van onze essentiële bruiloftgidsen. Bekijk ook onze Instagram-, Facebook- of Twitter-pagina's voor geweldige jurken, accessoires en nog veel, veel meer.